User login

Navigation

You are here

Moving and Transportation in Turkey

This post will be continued in Turkish Language because this is related to Moving (means Evden eve nakliyat) in Turkey.

Bizim ülkemizde Nakliyat (means Transportation) konulu bir çok firma var. Uluslar arası nakliyat sektöründe oldukça büyük ve başarılı firmalar var. Fakat iş evden eve nakliyat sektörüne geldiğinde biraz durum karışıyor zira evden eve sektöründe ciddi çalışan ve kurumsallaşmış nakliyat firmaları sayısı ne yazıkki çok çok az. Bu konuda internet ortamında bir çok şirketleri veya evden eve taşımacılık web siteleri bulunuyor ama bu sitelerin bir kısmı aynı evden eve nakliyat firmaları tarafından hazırlatılmış..

Nakliyat alanında ciddi ve seri çalışan hem evden eve nakliyat fiyatları ile hem de taşımacılık tecrübesi ile tüketiciyi cezbedecek türden olanı yok denecek kadar az yani çok az böyle kaliteli şirketleri bulmak.

Yeni evinize taşınma öncesi bir de ev dekorasyonu konusuna el atın isterseniz.

Hele hele şehirler arası taşımacılık yaptırmayı düşünüyorsanız işiniz daha da zorlaşabilir.Zira bir çok tüketici şikayetleri sitelerinde şehirlerarası taşıma kategorisinde binlerce şikayet bulunuyor. Şehirler arası taşıma konulu duyduğum şikayetlerden bir kısmı ;ev eşyasının örneğin bir İstanbul il merkezinden bir nakliye kamyonuna yüklendikten sonra taşınılacak kente gitmeden ara yolda başka ve uyduruk niteliksiz bir nakliye aracına rastgele ve gelişigüzel aktarılması ve eşyaların diğer şehire rezil olmuş vaziyette taşınması idi.

Evden eve nakliyat konusunda ciddi anlamda yoğun suistimaller duyuyoruz.Bu da gerçekten işini mükemmel yapan ve devlete vergi ödeyen ciddi kurumsallaşmış evden eve nakliyeciler için de bir dezavantaj oluşturuyor.

Bazı evden eve sektörü suistimalcileri korsan çalışıyor ve başka nakliyat firmaları isimlerini ve markalarını taklit ediyorlar. Bu durum ise esas markalı evden eve nakliyat sektörü şirketlerini zorda bırakıyor. Çünkü esas marka sahibi nakliyat firması hem devlete vergi ödüyor,hem de korsan evden eve nakliyeci yüzünden marka itibarı zedeleniyor.

Siz siz olun eğer ev taşıma zorundaysanız mutlaka iyice bir araştırın aksi halde paranız boşa gideceği gibi ev eşyalarınızı da kaybedebilirsiniz veya ev eşyanız hasara uğrayabilir ya da sinirleriniz laçka olabilir.

Evden eve taşıma kolay iş değil ve meşakkatli bir sektör bu alanda eğitimli çalışan personel de ne yazıkki nerdeyse yok denecek kadar az. Bu da evden eve taşıma sektörünün en olumsuz yanlarından birisi. Eğitim her işin başı biliyorsunuz. Şirket içi eğitimler verilmesi ve personelin deneyim kazanması şart. Bu sektörde çoğu eleman da yevmiye usulü yani günü birlik çalışıyor ve evet tahmin edebileceğiniz gibi SSK primi ödenmiyor yani sigortasız çalışıyor çoğu bu da acı bir durum.

Eski evinizden yeni evinize taşınacağınızda yeni ev için mutlaka güvenlik sistemleri de göz ardı edilmemesi gereken bir diger konuyu oluşturuyor. Binanızın kamera sistemleri ile korunuyor olması sizi pek çok sıkıntıdan kurtaracaktır.Buna dikkat edin.

Subscribe to Comments for "Moving and Transportation in Turkey"

Recent comments

More comments

Syndicate

Subscribe to Syndicate